Some ja tunteet

01.10.2020 17.30 - 18:45

Webinaari

Koulutuksen hinta 30€

Some ja tunteet – Miten auttaa asiakasta käsittelemään somen käytön aiheuttamia hankalia tunteita?

Tutkijat ovat arvioineet, että kateus ja siihen usein sekoittuva riittämättömyys ovat yleisimpiä somen käytön tuottamia tunteita. Ne syntyvät osana luonnollista sosiaalista tiedonkäsittelyä, sosiaalisen vertailun kautta. Kateuteen liittyy usein häpeää ja häpeä vaikuttaa osaltaan myös kateuden ja riittämättömyyden taustalla. Näiden käsitteleminen asiakastyössä vaatii ymmärrystä paitsi syntymekanismeista, myös ylläpitävistä, pitkällä aikavälillä heikosti toimivista säätelykeinoista.

Sosiaalisen median käyttöön liittyviä ilmiöitä, kuten sen vaikutusta tunteisiin, itsearvostukseen ja elämään tyytyväisyyteen käsitellään psykoterapiakoulutuksissa vähän tai ei ollenkaan. Some on kuitenkin vaikuteympäristö, joka vaikuttaa ihmisiin päivittäin. Korona-aikana monen somen käyttö on entisestään lisääntynyt.

Koulutus on suunnattu ihmissuhde- ja mielenterveystyön ammattilaisille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään somen käytön vaikutuksista mieleen ja mielenterveyteen sekä saada työkaluja auttaa asiakkaita kohtaamaan somen herättämiä haasteita rakentavalla tavalla.

Kouluttamassa psykoterapeutti, sosiaalipsykologi (VTM) Emilia Kujala.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostilla info@geneesi.fi.

Osallistujat saavat kutsun webinaariin sähköpostilla.

Kouluttajina

Emilia Kujala